Tuesday 25 juni 2024
logo 239x150headerpng 300x152

ART voor en door MS

 

banner artvoorendoorms extra
De voorstelling ging door op 2 februari 2019 in het Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14 te Antwerpen.

Het was opnieuw een totaal spektakel met veel dans, muziek, pakkende woorden en mooie schilderijen...
20 personen met MS werkten gedurende 12 weken intensief samen om het beste van zichzelf te geven op het podium.

Bekijk ATV reportage!

Wij danken u voor de massale opkomst!


Onderstaand filmpje geeft een mooie impressie van alle voorbereidingen die vooraf gingen aan het eigenlijk optreden!


logo beatMS W500Dance, word and Art beat MS: het totaalspektakel van Move to Sport!

Het nieuwe project “Art voor en door MS” is een samenwerking tussen de vzw Move to Sport en de Universiteit Hasselt. De vzw Move to Sport promoot een “Actieve Levensstijl” voor alle personen met Multiple Sclerose.

Al onze vorige projecten (zie www.movetosport.be) waren zeer gerichte trainingen om succesvol de fysieke conditie en levenskwaliteit van personen met MS te bevorderen. Met ons nieuwe en unieke project “Art voor en door MS” wordt een actieve levensstijl gepromoot via dans, schilderkunst, woord, muziek, fotografie en videobewerking!

Momenteel zijn 20 personen met MS hard aan het trainen voor “Art voor en door MS”. Het project heeft 2 grote doelen en de deelnemers zijn onderverdeeld in 2 groepen. Gedurende 12 weken zijn de dansers intensief de indrukwekkende choreografie aan het trainen.
De andere groep laat gedurende 12 weken zijn creativiteit bot vieren via schilderen, woord, muziek, fotografie en videobewerking.

De apotheose van al deze inspanningen wordt vertoond in een totaalspektakel op vrijdag 16 november 2018 in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Een totaalspektakel waarin enkele symptomen van multiple sclerose on stage worden gebracht via dans, schilderkunst, woord, muziek, fotografie en videobewerking vraagt inspanning, moed en doorzettingsvermogen.

Het wetenschappelijk onderzoek en de choreografie van de voorstelling gebeurd olv Fanny Van Geel, doctoraatsstudente in de kinesitherapie UHasselt en professioneel danser. Met dit unieke project, zowel wat het wetenschappelijk onderzoek als wat de voorstelling betreft, wil de vzw Move to Sport aantonen dat je met MS op verschillende wijzen actief kan participeren.

Wij hopen daarom jullie talrijk te mogen ontmoeten op vrijdag 16 november 2018 in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

Om tickets te bestellen klik je gewoon op de groene knop bovenaan dit artikel!

Met vriendelijke groeten en tot dan!
Dance, Art and Words beat MS

 

Title Description Size Hits Download
png Flyer dansers 43.58 KB 616 Download

­